De Bouwclub

In 1995 was er een groepje Hoevense kinderen dat graag met de Peejenlandse optocht mee wilde lopen. Ze schreven zich in bij de grote groepen, maakten een wagentje en belandden na een paar jaar oefenen in de catogorie B-wagens. Na heel wat spannende jaren hebben de kinderen in 2004 de 1ste prijs behaald in die B-categorie met een wagen met als thema 'Stonehenge'. Dat succes smaakte naar meer!

Ook in 2005 haalden we met onze 'Indianenwagen' de eerste prijs. Dit was tevens het 11de jaar dat Bc de Kits meeliep in de optocht; dubbel feest dus.

Groepsfoto 2006In 2006 wilden we iets speciaals maken. De Kits werden al weer wat ouder en de wagens werden steeds mooier. Ook hielden we van een feestje en waren we vaak in de disco te vinden. Dus wat maakten we……?  Een discowagen! Een wagen met een saxofonist, trombonist, gitarist, zanger en een geweldige drummer. Ook een echte discovloer en een piano ontbraken niet. Ook met deze wagen behaalde we de eerste prijs. 3 keer in 5 jaar de 1ste prijs behalen betekent dat je de wisselbeker mag houden. Hier zijn we dan ook nog steeds heel erg trots op!

Toen was het tijd voor de volgende stap. In 2007 hebben we voor het eerst meegereden met de A catogorie in Peejenland. Ook al werden we laatste, toch waren we apetrots; de Hoevense bouwers behoren immers tot de eredivisie van het land.
Waar we ons met een B-wagen nog aan bepaalde maten moesten houden (max. 6 meter lang en 5 meter hoog) hadden we hier bij de A-wagens geen last meer van. We hebben toen een nieuw onderstel gebouwd en hebben er een wagen opgebouwd die 10,5 meter lang was en 9,5 meter hoog. Een hele nieuwe, leerzame ervaring was dit voor ons op elk gebied. Wagen 2003Ondertussen stijgt ons ledenaantal gestaag en hopen dat we er elk jaar weer nieuwe gezellige leden bij krijgen.

Lijkt het je leuk om een kijkje te komen nemen, of mooier nog; mee te bouwen aan de prachtige Hoevense optocht? Spreek dan gerust eens één van de bouwers van BC De Kits aan, of stuur ons een mailtje: info@bcdekits.nl

Tot ziens!